auto huren
Blog

Van Amsterdam naar een boerendorp

Allereerst zal ik mij even voorstellen. Mijn naam is Bob, ik ben 28 jaar oud en ik ben woonachtig in het centrum van Amsterdam. Ik werk in de IT waar ik het prima naar mijn zin heb en waar ik met de fiets naar toe kan. Eigenlijk is dat ook wel nodig hoor, in Amsterdam en auto bezitten is niet echt praktisch.
Echter ben ik niet geboren in Amsterdam, mijn ouders en ik zelf dus ook komen uit een boerendorp in Friesland. We zijn opgegroeid tussen de koeien en de schapen en ons huisvarken mag ik niet vergeten.
Het was een grote stap voor mij om naar Amsterdam te vertrekken maar voor het werk moest ik wel, in Amsterdam is er nou eenmaal veel meer aanbod als in Friesland. Een eigen bedrijf had ik wel kunnen beginnen in Friesland maar ik wilde eerst ervaring op doen bij een baas.

 

Familiedag

Eigenlijk kwam ik nooit meer in Friesland. Mijn ouders waren vaak op reis en mijn broer en zus wonen dichtbij Amsterdam, dat kon ik gewoon makkelijk met het openbaar vervoer doen.
Mijn moeder belde mij op een zondag middag op om te zeggen dat ze bijna 40 jaar getrouwd zijn en dat ze het leuk zouden vinden om het met de familie te vieren. Waar? Ja thuis natuurlijk in Friesland. Zo enthousiast als ik was beloofde ik uiteraard aanwezig te zijn en bood nog aan om te helpen in de voorbereiding.
Op de app gekeken hoelang het met de trein zou zijn. Wauw, dat duurt dus gewoon 3 uur en dan ben ik er nog niet want dan moet ik nog bijna een uur in de bus om een beetje dicht bij het boerendorp te komen. Kosten? Om van te huilen. Dat het trein reizen geld kost snap ik maar dit waren bedragen waarbij ik serieus achter mijn oor begon te krabben of dit niet beter kan.

 

Opzoek naar een alternatief voor het openbaar vervoer

Al snel kreeg ik de neiging om verder te zoeken, 80 euro voor een enkele reis had ik er niet voor over. Mijn broer en zus hadden ook al een auto vol door de kinderen dus ik kon ook niet met hun mee rijden. Overigens ben ik het enige kind zonder kinderen en zonder partner. Een beetje het buitenbeentje maar dat maakt mij niet uit, ik ben gelukkig.
Mijn zus attendeerde mij erop dat ik gewoon een auto kon huren voor 1 of 4 dagen. Gelijk dacht ik bij mezelf, een auto huren, zal dat niet ook heel erg veel geld kosten en zullen daar niet hele gekke regels aan zitten?
Ik ging overstag en regelde alles online. Bij aankomst stond de auto voor mij klaar, we namen samen het contract door en hoppa daar ging ik met een stoere auto op naar Friesland. Na 5 dagen bracht ik de auto weer terug, liepen samen een rondje rond de auto voor eventuele schade en ik kreeg mijn borg weer netjes terug. Ik ga dit echt vaker doen, het was goedkoper dan het openbaar vervoer en ik kon in 1 stuk door naar mijn ouders.

Laat een antwoord achter