pakken
Blog

Een nieuw pak voor een goed begin

Het is bijna zo ver! Het grootste feest staat voor de deur (voor mij althans). Nog een paar dagen en dan is het Oud en Nieuw. Oud en Nieuw staat voor mij bol van tradities. Mijn dag begint altijd wat later omdat ik lekker kan uitslapen. Daarna begin ik mijn dag rustig met een brunch. Verder wordt er altijd een oliebol gegeten en champagne gedronken. Verder kleed ik mij meestal rond zeven uur ’s avond om en trek ik een pak aan. Dit heeft er inmiddels voor gezorgd dat ik al verschillende pakken in de kast heb hangen.

Waarom een pak?

Ik weet dat er wel meer mensen zijn die een pak aan trekken met Oud en Nieuw. Bij mij heeft het dragen van een pak toch wel een bijzondere oorsprong. Op een gegeven moment in mijn leven was ik niet echt blij met waar het naar toe ging. Ik wilde dit graag veranderen maar wist niet goed hoe ik dat moest doen. Rond de tijd van oud en nieuw had ik een gesprek met een vriend van mij die voorstelde dan in ieder geval het nieuwe jaar goed te beginnen door een pak aan te trekken en mijzelf serieus te nemen.

Eerst vond ik het een beetje onzin en zag het nut er niet zo van in maar naarmate de tijd vorderde begon ik van mening te veranderen. Misschien was het niet zo’n slecht idee. Het kon symbool staan voor een nieuwe start waarin ik mijzelf als mens meer serieus ging nemen, kijken naar wat ik echt zelf wilde en de bijzondere moment meer kon vieren.

Zo gezegd, zo gedaan. Samen met die vriend ben ik op Oudjaarsdag nog de stad in gegaan om een pak uit te zoeken aangezien ik er zelf niet een in de kast had hangen. Ook mijn vriend heeft op die dag een nieuw pak gekocht.

Advies

In de winkel heb ik de tip gekregen was dat het pak als gegoten moet zitten. In eerste instantie wist ik niet zo goed wat de verkoper er mee bedoelde maar na het passen van een aantal pakken was het ineens bingo. Je voelt dus vanzelf of een pak je als gegoten zit.

Nu ik zelf mijn maten weet en weet wat ik mooi vind, bestel ik liever online zodat ik geen haast heb bij het kiezen omdat er iemand anders voor het pashokje staat te wachten. Wat heeft jouw voorkeur?

Laat een antwoord achter