mamafiets
Blog

Net moeder geworden? Een mamafiets is echt onmisbaar!

Ben je net moeder geworden? Een vermoeide, doch trotse moeder moet zich ook voort kunnen bewegen. Waar je je voorheen wellicht prima kon voortbewegen op je aftandse barrel die je ooit bij een dubieus persoon op straat hebt gekocht, kun je als moeder echt niet zonder stevige mamafiets. Je komt dan voor twee keuzes te staan namelijk: De bakfiets of de mamafiets.
Nu lijken bakfietsen heel leuk, maar het zijn eigenlijk voertuigen uit de hel! Ze zijn log, lomp en fietsen ontzettend zwaar. En laten we het maar niet hebben over de irritaties die je opwekt bij je mede-weggebruikers.
Nee veel beter is de mamafiets. Voor de stoere, sportieve en flexibele mama!

Mijn ervaring

Waarom ik zo stellig ben over de voordelen van de mamafiets komt voornamelijk uit eigen ervaring. Toen ik zwanger was had ik al ideaalbeelden in mijn hoofd over hoe ik zou rondfietsen over de grachten van Amsterdam met mijn bakfiets. Kind in de bak en hoppa! Dus zodra mijn dochter kon zitten, heb ik zo een onding aangeschaft. Na enkele maanden waren mijn knieën aan gort en was ik uitgeput van het zware trappen. Mijn lieve vader kwam toen met een super degelijke mamafiets aanzetten. Een gewone fiets keurde ik eerst altijd af, maar nadat een dag had rondgereden op dat ding begon ik alle voordelen er van in te zien. Noem me pragmatisch, maar uiteindelijk gaat comfort boven imago bij mij.

De voordelen

Wat zijn dan de voordelen van een mamafiets? Ik zet ze even op een rij:

  1. Je kunt een stuk sneller fietsen, want de fiets is veel lichter
  2. Je bent wendbaarder zonder zware bak voorop
  3. Met fietstassen achterop, kan je alsnog veel meenemen
  4. Een fietsstoeltje achterop zorgt er voor dat je kind niet blootgesteld wordt aan wind en kou
  5. Je kind kan achterop heel lief haar/zijn hoofdje op je rug leggen (dit is goud waard!)

Welke kies je?

De ene mamafiets is de andere natuurlijk niet. Ze zijn allemaal degelijk en licht, maar sommigen hebben een wat sportiever imago dan de andere. Kijk wat je belangrijk vindt, wil je bijvoorbeeld meer dan drie versnellingen of een krat voorop je fiets? Er zijn allerlei accessoires te verkrijgen om je fiets te personaliseren naar je eigen stijl. Wil je je alsnog onderscheiden van de andere mama’s? Neem dan leuke led-verlichting in je wielen bijvoorbeeld of decoreer je fiets met bloemen! Zo wordt jouw mamafiets een ‘work of art’ en heb jij het beste van twee werelden!

Laat een antwoord achter